Tagiatelle ze szpinakiem
to takie wstążki, dość szerokie - trzeba je ugotować (oczywiście)
Pierś z kurczaka (pokroić w kostkę i usmażyć)
Składniki:
Paczka szpinaku w liściach (nie może być rozdrobniony)
Ze dwa, trzy ząbki czosnku (zależy czy ktoś lubi czosnek)
Serek topiony
2 łyżki śmietany
sól
Ser żółty
Czosnek rozdrobnić i uważnie podsmażyć na masełku.
Dodać szpinak, poddusić troszkę
Lekko posolić.
Do gorącego szpinaku dodać serek topiony i dokładnie wymieszać.
Na koniec - śmietanę i znów mieszać.
Jak szpinak będzie za rzadki ja dodaję sera żółtego (ścieram na grubej tarce)
Do masy szpinakowej wrzucić kurczaka.
Ja wrzucam szpinak z kurczakiem na patelnię i mieszam z makaronem.
Na talerzu posypuję żółtym serem.
PYCHOTKA